Groentjessoep

Wat is het?

Groentjessoep maakt kinderen gezonder en wijzer: Met Groentjessoep proeven kinderen heel veel verschillende groente en leren ze op een leuke en praktische manier waarom groente gezond is.

Kinderen krijgen bovenop hun meegebrachte school lunch minimaal een keer per week – het liefst gedurende het hele schooljaar – een beker verse en gezonde groentesoep. Tegelijkertijd leren ze meer over de groente waar de soep van gemaakt is. Hiervoor gebruiken ze onze groente regenboog, een concept dat speciaal voor Groentjessoep is ontwikkeld in samenwerking met erkende adviseurs van de Voedingsacademie.

Voor verdiepende educatie in de klas heeft Groentjessoep een ‘menukaart voor leerkrachten’ ontwikkeld. Deze bestaat uit bijpassende lessen van bestaande voedseleducatie programma’s  zoals CHEF/Smaaklessen. In overleg is het programma uit te breiden met activiteiten op en buiten school. Denk aan ‘samen soep maken’, een bezoek aan de boer of een groente challenge voor thuis.

Groentjessoep

Kick off

We starten altijd met een kick off waarin we kinderen en docenten vertellen over Groentjessoep. Hiervoor gebruiken we onder andere deze film.

Het voedseleducatie programma van Groentjessoep is in overleg met de school verder uit te breiden met activiteiten op en buiten school. Denk aan een kookles, bezoek aan de boer of een groente challenge voor thuis.