Groentjessoep

Onze soepen

Onze soepen zijn inmiddels door honderden kinderen geproefd en worden met veel smaak gegeten. Natuurlijk zitten ze boordevol groente; minimaal 75 gram groente per portie van 150 ml, het deel wat nu vaak per dag mist. In tegenstelling tot veel kant en klaar soepen bevatten ze heel weinig zout (<0,5gr /100ml) en geen toegevoegde suiker. En ze zijn veganistisch, glutenvrij en lactosevrij waardoor de soepen door vrijwel iedereen gegeten kunnen worden. De soepen worden op smaak gebracht door gebruik van kruiden en een smaakvolle groente bouillon.

De soepen zijn gepureerd en kunnen zo gedronken worden in een bekertje aanvullend op de meegenomen lunch.

Alle smaken van de regenboog

Een professionele kok maakt iedere week soep van een andere groente. Hij kookt zoveel mogelijk met het seizoen mee. Zo proeven de kinderen veel verschillende smaken en eten ze iedere week een andere kleur van de ’groente regenboog’.

Voedselverspilling tegengaan

De soepen worden zoveel mogelijk gemaakt van ‘geredde’ groente. Groente is nummer 3 voedselverspilling in Nederland. Groente die te groot, te klein of te lelijk voor de supermarkten zijn, gebruiken wij om smaakvolle soepen van te maken. En met ons educatieprogramma maken we kinderen bewust van voedselverspilling. Zo werken we niet alleen aan gezonde kinderen maar ook aan een gezonde wereld.

Groentjessoep

Recepten

Voor recepten van smaakvolle, kindvriendelijke groentesoepen en andere groentegerechten verwijzen we je naar onze Facebook en Instagram pagina.