Diana van Bokhoven & Anne van Boven

Over ons

Het Team

Groentjessoep is een initiatief van Anne van Boven en Diana van Bokhoven

Anne van Boven is de bedenker en oprichter van Groentjessoep. Zij heeft het idee in 2018 bedacht en geloofde zo in het concept dat ze hiervoor haar baan als foodmarketeer heeft opgezegd om zich volledig voor de missie van Groentjessoep in te zetten. Ook maakt ze deel uit van de fietskartrekkersgroep Gezond Speciaal Onderwijs van Volksgezondheid Gemeente Utrecht.
Anne woont in Utrecht, is getrouwd en moeder van een zoon en dochter. Verder loopt Anne graag in de bossen en houdt van gezellig eten met vrienden en familie.

Diana van Bokhoven sinds 2019 betrokken bij Groentjessoep en mede oprichter van de Stichting. Diana heeft een achtergrond als communicatieadviseur en programmamanager. Diana is een creator en verbinder pur sang. Altijd bezig om mensen te inspireren en te activeren op het vlak van gezonder, duurzamer, socialer en eerlijker eten. Diana woont samen in Den Bosch en is ook moeder van een zoon en dochter. Ze houdt van koken, lekker eten met vrienden en familie. Ze vindt het heerlijk om iedere week boodschappen te doen op de Bossche markt. 

Anne en Diana werken samen met Brenda Frunt en Marieke de Groot van De Voedingsacademie. Zij vormen het ‘gezonde geweten’ van Groentjessoep en adviseren op het vlak van gezonde soepen en educatiemateriaal.

Over ons

Onze missie

Ieder kind weet hoe gezond eten helpt om lekker in je vel te zitten.
Dat streven we na. Natuurlijk gaat het dan om het tegengaan van overgewicht. Maar gezond eten heeft ook invloed op je concentratievermogen en je stemming. Gezonder eten zorgt er dus voor dat je je fijner in je lichaam en in je hoofd voelt. En dat willen we kinderen graag meegeven.

Diverse onderzoeken tonen aan dat het eten van onder andere voldoende groente een goede darmwerking stimuleert en het risico op onder andere overgewicht, hart- en vaatziekten en verschillende soorten van kanker verlaagt. Nederlanders, maar zeker ook kinderen tussen 4 en 13 jaar, eten veel te weinig groente. Vaak slechts de helft van de aanbevolen hoeveelheid en vaak alleen bij het avondeten. Met Groentjessoep geven we kinderen een extra groente moment op de dag, laten we ze met heel verschillende smaken kennismaken en maken we ze bewust van de kracht van groente. Zo gaan ze groente meer waarderen en eten en geven we ze een kickstart voor een gezonde leefstijl.

Bestuur en Raad van Toezicht Stichting Groentjessoep

Over ons

Stichting Groentjessoep

Stichting Groentjessoep is 28 april 2021 opgericht. Ons doel: bijdragen aan een nieuwe generatie gelukkige en gezonde kinderen door ze te leren hoe gezond eten helpt om lekker in je vel te zitten.

De Stichting is opgericht door de twee bestuursleden:  Anne van Boven en Diana van Bokhoven.

De Raad van Toezicht van de Stichting bestaat uit:
Manet Niersman, voorzitter
Anke van Riel, secretaris
Liselotte Mak, penningmeester

Lees hier het beleidsplan 2023 van Stichting Groentjessoep

Over ons

Onze partners

We werken met heel veel plezier met onderstaande organisaties en bedrijven samen om onze missie te bereiken.